Melih Kocatürk

Melih Kocatürk

Code Ninja

ChatGPT Verimliliği Nasıl Artırır?

Girişimci, serbest çalışan, startup veya hatta küçük bir kobi iseniz, genellikle birçok farklı şeyin nasıl yapılacağını öğrenmesi gereken tek kişilik bir grupsunuzdur, bu sonsuza kadar sürer ya da işi outsource ederiz. Bu işe yarar ancak pahalıdır ve aynı türden işler tekrar ortaya çıkarsa ve en son kullandığınız freelancer mevcut değilse süreklilik eksikliği söz konusudur.

Devamını Oku

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

Artık ChatGPT’yi ve nasıl çalıştığını anladığınıza göre kullanmaya başlamanın zamanı geldi. Bu bölümde ChatGPT’yi tarayıcınız aracılığıyla kullanmaya odaklanacağız ve etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için bazı ipuçları ve en iyi uygulamaları sunacağız.

Devamını Oku

Heroku’da Vite Uygulaması Nasıl Deploy Edilir?

Eğer benim gibi yakın zamanda Laravel’in yeni bir kopyasını indirdiyseniz, muhtemelen Mix’in yerini Vite’ın aldığını fark etmişsinizdir.

Devamını Oku

Heroku'da Laravel Loglarını Nasıl Görüntüleyebilirim?

Laravel varsayılan olarak hata ve mesajları diskteki bir dizine kaydeder; bu ideal değildir. Çünkü Heroku geçici (ephemeral) dosya sistemi kullanır; Dyno çalışırken dosya sisteminde yapılan herhangi bir değişiklik dyno kapatılana veya yeniden başlatılana kadar devam eder. Her dyno, en son deploy edilen dosya sisteminin temiz bir kopyasıyla yüklenir. Bu, Docker gibi container tabanlı sistemlerin yapısına benzer.

Devamını Oku

WSL Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Windows Subsystem For Linux (WSL), Linux’u Windows’ta native olarak çalıştırmak için Microsoft tarafından sağlanan bir araçtır. Kusursuz bir deneyim olacak şekilde tasarlanmıştır ve esasen Windows dosya sisteminizle etkileşime girebilecek tam bir Linux shell sağlar.

Devamını Oku