Melih Kocatürk

Melih Kocatürk

Code Ninja

PHP - Tasarım ve Yönetim

Temmuz 2004’te PHP 5.0 yayınlandı. Bu sürüm, bir dizi radikal geliştirmeyle geldi. Belki de bunlardan ilki, nesne yönelimli programlama için kökten geliştirilmiş destekti. Bu, PHP topluluğu içinde nesnelere ve tasarıma büyük ilgi uyandırdı. Aslında bu, PHP 4.0 ile başlayan bir sürecin devamıydı.

Devamını Oku

PHP - Nesnelerin Temelleri

Nesneler ve sınıflar bu kitabın merkezindedir ve on yıl önce PHP 5’in piyasaya sürülmesinden bu yana PHP’nin de kalbinde yer alıyor. Bu bölümde, PHP’nin nesne yönelimli özelliklerini inceleyerek nesneleri ve tasarımı daha derinlemesine ele almak için temel oluşturuyorum. Nesne yönelimli programlamada yeniyseniz, bu bölümü dikkatlice okumalısınız.

Devamını Oku

Neden Laravel?

Dinamik web’in ilk günlerinde, web uygulaması yazmak bugün olduğundan çok daha farklı görünüyordu. O zaman geliştiriciler, yalnızca uygulamalarımızın benzersiz iş mantığı için değil, aynı zamanda sitelerde çok yaygın olan kullanıcı kimlik doğrulaması, input validation, veritabanı erişimi, templating vb. bileşenlerin her biri için kod yazmaktan sorumluydu.

Devamını Oku

Laravel’de Yönlendirme ve Controller’lar

Herhangi bir web uygulama framework’ünün temel işlevi, kullanıcıdan istek almak ve yanıtları, genellikle HTTP(S) aracılığıyla iletmektir. Bu, bir framework’ü öğrenirken ele alınması gereken ilk ve en önemli şeyin uygulamanın rotalarını tanımlamak olduğu anlamına gelir; rotalar olmadan, son kullanıcıyla etkileşim kurma yeteneğiniz çok azdır veya hiç yoktur.

Devamını Oku

Laravel Geliştirme Ortamını Hazırlamak

PHP’nin başarısının bir nedeni de, PHP’ye hizmet vermeyen bir web sunucusu bulmanın zor olmasıdır. Ancak, modern PHP araçları geçmişe göre daha katı gereksinimlere sahiptir. Laravel’de geliştirme yapmanın en iyi yolu, kodunuz için tutarlı bir yerel ve uzak sunucu ortamı sağlamaktır ve neyse ki Laravel ekosisteminde bunun için birkaç araç var.

Devamını Oku